Fondförvaltning och pension

Unga människor har gott om tid och hälsa, men inga pengar. I medelåldern har man hälsan och pengarna, men inte tiden. Efter pensionen har man både tid och pengar att göra det man vill, men hälsan börjar ge efter. Det går förstås att förebygga framtida tråkigheter genom att redan nu arbeta för en trygg och njutbar ålderdom – och detta inbegriper både hälsovård och pensionssparande. Att börja sätta sig in i vad PPM innebär och hur Advisor med flera kan hjälpa till, är tungt. Samtidigt ger det bästa tänkbara utgångspunkt!

Det första du måste göra är att tänka efter hur du vill att din framtid ska se ut – hur mycket tror du att du kommer att behöva? Och hur ska du bära dig åt för att få de pengarna? Tyvärr måste du fortfarande arbeta för att få ihop pengarna till din pension, men summan du får ihop behöver inte alls vara minimal. Lönen för ett heltidsarbete ökar pensionen avsevärt – välj därför bort alla halvtidsalternativ när det går. Varje extra år som du arbetar höjer också din pension, så håll ut lite till: till slut blir det värt det!

Slutligen kan du starta ett eget pensionssparande, till exempel genom ett investeringssparkonto (ISK). Advisor PPM är en förvaltningstjänst som kan sköta ditt PPM-konto åt dig – de tar hand om de 13,5% av din pension som du får förvalta själv och placerar denna summa i olika fonder, så att dina pengar växer utan att du behöver lyfta ett finger.

Ta vara på hälsan

Mycket sparade pengar blir dig till alls ingen glädje om din dåliga hälsa inte låter dig njuta av dem. Därför är det minst lika viktigt att du sköter om dig – det är aldrig för tidigt för att börja ta ansvar för ditt välbefinnande. I viss mån är pengar en förutsättning för att kunna forma sin tillvaro. Det är rimligtvis en av orsakerna till att allt fler väljer att satsa på en bra PPM portfölj. Dock finns alltid sådant som inte kostar utan som bara smakar! Upplev tillvaron och njut.