Skrivare

Canon är ett märke känt över hela världen för sin excellens av kvalitet av bildproduktion. Trots att de även tillverkar produkter av andra slag så kan man utan tvekan se dem som eliten av kameratillverkare och andra föremål som har med bildframställning att göra.  Företaget är japanskt med sitt huvudkontor i Ota-ku. Från att först ha haft det helt japanska namnet, som på engelska motsvarar Precision Optical Industry Co, så heter de idag det något kortare och lättare uttalade ”Canon” – som kommer från namnet av deras första kamera som lanserades redan 1934. Namnet är ursprungligen från den buddistiska gudinnan som heter ”Kannon” på deras språk.

Idag är Canon ledande inom sina områden och har en lång historia av högkvalitativa produkter sedan 1937. De är kända för att vara innovativa med hög kvalitet. Det är smidigt att köpa bläck till Canon om finns hos flera aktörer.

Historia

Tre japanska vänner skapade Canon 1937 då företaget fick sitt namn. Innan de hade möjlighet att tillverka själva, köpte de kameralinser från en konkurrent, som även än idag är stor. Nog känner du igen denna aktör – Nikon.  I början av 40-talet slog de på stort och släppte sin första röntgenkamera och strax innan 60-talet en storslagen kameralins med funktionen att zooma. Tv-industrin hurrade för detta och tog den i bruk omgående! Under det nya milleniet har Canon flitigt köpt upp diverse företag inom sin kategori för att bygga sitt imperium större och större. Idag kan du se dem i varje teknologibutik.

Produkter när de är som bäst

Hur definierar du en perfekt produkt? Senaste teknologin? Bästa kvaliteten? Lätt att använda? Alla rätt! Canon levererar på varje område.  Oavsett du är en fotograf av professionellt slag eller amatör, så hittar du din perfekta Canon-kamera med flera alternativ på marknaden. De har lyckats att arbeta upp ett så starkt varumärke att de bästa fotograferna i världen delvis använder sig av dess kameror och linser. Samtidigt gör de användarvänliga kompaktkameror för mindre erfarna fotografer som vill fånga ögonblick med högsta kvalitet på bild.
Utöver kameror producerar de även videokameror, kopieringsapparater och printare. Deras utbud av kopieringsapparater är enormt och används av företag över hela världen. Sist men inte minst producerar de fortfarande (sedan röntgenkameran) medicinsk utrustning.